Oferta

Fundacja Rozwoju NITKA to przestrzeń, w której pokazujemy, że szczęście można odnaleźć w realizacji własnych pasji i poszukiwaniu odpowiedzi na najważniejsze pytania. Dlatego w ramach Fundacji łączymy działania z zakresu twórczości oraz coachingu. Realizujemy zajęcia plastyczne dla dzieci, warsztaty twórcze oraz spotkania coachingowe dla dorosłych. Chcemy, by każdy, niezależnie od wieku,  mógł doświadczyć pozytywnych emocji, płynących z realizacji siebie.

W ramach Fundacji prowadzimy:

Zajęcia plastyczne dla dzieci od 6 lat, prowadzone w szkołach, mające na celu odkrycie nieograniczonych możliwości działania twórczego, rozbudzenie wyobraźni, wyzwalanie pozytywnych emocji oraz naukę różnorodnych technik plastycznych.

• Akademię Młodych Odkrywców

Warsztaty naukowe dla dzieci od 6 lat, których celem jest poszerzanie wiedzy oraz zainteresowań z przedmiotów nauk przyrodniczych, w tym chemii, fizyki, biologii i geografii. Zajęcia mają charakter warsztatów, podczas których uczestnicy samodzielnie wykonują większość eksperymentów.

Akademię Młodych Odkrywców prowadzimy we współpracy z Fundacją Dobrych Pomysłów:

•   Akademię Malucha

Zajęcia sensoryczno – motoryczne dla najmłodszych, czyli dzieci od 0 do 6 lat. Podczas naszych spotkań pobudzamy do działania wszystkie zmysły dotyku, słuchu, wzroku, zapachu i smaku. W ramach warsztatów prowadzimy zajęcia z Sensoplastyki? czyli kreatywnej, wolnej zabawy z produktami spożywczymi.

Spotykamy się w Pracowni Nitka.

Akademię Malucha prowadzimy we współpracy z Fundacją Dobrych Pomysłów:

• Akademię Przedszkolaka

W ramach tej akademii prowadzimy w bełchatowskich przedszkolach warsztaty dla dzieci: ceramiczne, kulinarne oraz pokazy chemiczno – fizyczne.

Akademię Przedszkolaka prowadzimy we współpracy z Fundacją Dobrych Pomysłów:

• Akademię Szczęścia

w której można doświadczyć pozytywnej zmiany i odnalezienia własnego szczęścia zarówno na gruncie życia prywatnego jak i zawodowego poprzez:

coaching indywidualny
– psychoterapię indywidualną
grupę wspierającą rozwój
warsztaty z zakresu profilaktyki i edukacji

• Pracownię Nitka

miejsce twórczych aktywności, zajęć oraz warsztatów dla dzieci i dorosłych oraz ciekawych spotkań, w którym można szczęśliwie spędzić czas realizując własne pasje. Pracownia realizuje swoje działania w sali w MCK Gwarek w Bełchatowie oraz na zaproszenie w plenerze.

Nasze propozycje:
– spotkania z grami planszowymi
urodziny dla dzieci
– warsztaty twórczego działania np. decoupage, filcowanie, meble z palet, fotograficzne  itp.
– spotkania twórcze rodzic + dziecko, dziadkowie + wnuki
– animacje zabaw dla dzieci podczas wesel, urodzin i komunii
– organizacja i obsługa animacyjna festynów, pikników oraz przyjęć w plenerze
– pomoc w przygotowaniu oryginalnych prezentów na urodziny, jubileusz, ślub, rocznicę itp.

Przekonaj się jak bardzo interesujące są nasze warsztaty i zajęcia dla dzieci oraz dorosłych. Zapraszamy!

Dodatkowo pracownicy Fundacji uczestniczą w aktywnościach bełchatowskich tj.:

Akcja Masz Głos, Masz Wybór – za wspólne działania z Fundacją Akademia Zdrowego Życia zostaliśmy nominowani do nagrody Super Samorząd 2014.