os. Dolnośląskie 204b, 97-400 Bełchatów
biuro@fundacjanitka.pl

Urodziny dla dzieci

Zorganizuj swojemu dziecku urodziny o jakich zawsze marzyło! Liczne i ciekawe atrakcje sprawią, że jego koleżanki i koledzy będą się świetnie bawili, a Ty odciążysz się od obowiązków organizacyjnych.

Kolorowi Artyści

Zajęcia plastyczne dla dzieci od 6 lat, prowadzone w Szkołach Podstawowych oraz w Pracowni. Mają na celu odkrycie talentów dzieci, rozbudzenie wyobraźni oraz ćwiczenia motoryki ręki.

programowanie dla dzieci

Mistrzowie Programowania

Warsztaty programowania i robotyki prowadzone są dla dzieci od 6 do 12 lat. Zajęcia odbywają się w Pracowni oraz w Szkołach i Przedszkolach. Wykorzystujemy do nauki roboty Photon, Doc i Ozoroboty, maty edukacyjne, Gry: Smart Games i Scottie Go, różnorodne klocki konstrukcyjne np. LEGO, Korbo, We Do. Każde zajęcia przybliżają dzieci do świata programowania i kreatywnego myślenia.

mały odkrywca

Szaleni Naukowcy

Zajęcia oparte są na nauce przez doświadczenie. Tu dzieci wykonują samodzielnie eksperymenty, doświadczenia, rozwiązują naukowe zagadki pod okiem instruktora. Każde zajęcia to inny temat przewodni, który pozwoli Twojemu dziecko poznać bliżej tajniki fizyki, chemii, biologii, geografii czy matematyki.

Aktywne Brzdące

Warsztaty skierowane są do dzieci od 9 do 3 lat. Tu panuje zasada: brudne dziecko, to szczęśliwe dziecko. Dzieci wraz z rodzicami i prowadzącym ćwiczą motorykę małą i dużą, rozwijają zmysły dotyku, smaku, słuchu i węchu. Każde zajęcia to możliwość nauki poprzez zabawę.

zajęcia dla dzieci bełchatów

Asy do I klasy

Mali Artyści to spotkania warsztatowe dla dzieci w wieku od 3 do 6 lat. Podczas zajęć wykonujemy pracę plastyczną. Dodatkowo prowadzone są zabawy ruchowe, muzyczne czy taneczne, tak by dzieci mogły rozwijać się w wielu obszarach. Takie prowadzenie zajęć sprawia, że dzieci nie mają szans by się nudzić.

ciekawe warsztaty plastyczne dla dzieci

Zajęcia wspomagające

Zajęcia indywidualne dla dzieci z klas I-III, które doświadczają trudności w szkole. Pani Gosia pomaga w nauce czytania, pisania, ćwiczeniach koncentracji i uwagi, rozumieniu i wyrażaniu własnych emocji oraz w poprawie relacji społecznych.

gimastyka korekcyjna bełchatów

Gimnastyka korekcyjna

Ćwiczenia gimnastyczne prowadzone są w naszej Pracowni. Dzieci pracują raz w tygodniu pod okiem wykształconego nauczyciela. Każde dziecko ma dobrane indywidualnie ćwiczenia, tak by mogło z sukcesem poradzić sobie z problemem.

fotobudka

Fotobudka

Oferujemy wynajem fotobudki wraz z obsługą. W cenie wynajmu wliczona jest obsługa, spersonalizowana ramka, bogaty wybór gadżetów i przebrań. Dodatkowo możemy przygotować księgę pamiątkową, do której goście będą wklejali zrobione zdjęcia. Dojeżdżamy na terenie całego województwa łódzkiego.

Warsztaty dla klas i grup przedszkolnych

Prowadzimy warsztaty tematyczne w Szkołach Podstawowych i Przedszkolach. Możemy przyjechać wszędzie. Okazje by nas zaprosić są różne. Najczęściej gościmy by wspólnie świętować np. Dzień Chłopaka, Mikołajki, Wigilie, Dzień Kobiet, Dzień Rodziny, Pierwszy Dzień Wiosny, czy Dzień Dziecka. Czas trwania warsztatów wynosi od 60 do 120 minut w zależności od tematu i potrzeb grupy. Ceny są w przedziale od 8 zł do 35 zł od osoby.

Przykładowe tematy warsztatów:

• Mydełka – kolorowe i pachnące. Każde dziecko wykona kilka mydełek.
  • Świeczki żelowe.
  • Programowanie i robotyka.
  • Slime (4 rodzaje).
  • Butelki ozdabiane techniką decoupage.
  • Eksperymenty np. suchy śnieg, lampa lawa, malowanie na mleku itp.
  • Magnesy na lodówkę np. robione z wydrapywanek lub qullingu.
  • Malowanie gipsowych ozdób lub obrazków.
  • Ozdoby świąteczne z kolorowej masy solnej.
  • Ceramika czyli lepienie z gliny z możliwością wypalenia prac i ich szkliwienia.
  • Papierowa wiklina.
  • Zabawy matematyczne.
  • Sensoryka.
  • Kulinaria.

Animacje podczas: festynów, pikników, wesel, komunii czy urodziny dla dzieci.

W ramach animacji oferujemy:

* prowadzenie warsztatów tematycznych np. slime, ceramika, eksperymenty, decoupage, papierowa wiklina, wydrapywanki, malowanie odlewów gipsowych, programowanie i robotyka itp.,

* prowadzenie gier i zabaw ruchowych,
* malowanie twarzy,

* tatuaże brokatowe,

* skręcanie balonów,

* duże bańki mydlane oraz zamykanie w dużej bańce,

* wata cukrowa i popcorn,

* zaplatanie warkoczyków,

* rozbijanie piniaty,

* fontannę czekolady.

Przekonaj się jak bardzo interesujące są nasze warsztaty i zajęcia dla dzieci oraz dorosłych. Zapraszamy!

Od niedawna w naszej ofercie znajduje się również FOTOBUDKĘ