Ludzie

10502148_10204343315488754_5722725290359177091_nAlicja Skrzypiec – jestem założycielką i Prezesem Zarządu Fundacji. Z wykształcenia jestem pedagogiem i trenerem. Ukończyłam studia pedagogiczne na Uniwersytecie im. A. Mickiewicza w Poznaniu. Pracowałam w szkołach, prywatnych  firmach i ngo. Ostatnio cały swój wolny czas poświęcam na dokształcanie się i poznawanie  świata organizacji pozarządowych.

Moim oczkiem w głowie jest rodzina: mąż oraz synowie Franek, Paweł i Tymoteusz.

Jestem pasjonatką rękodzieła artystycznego. Moim marzeniem jest wyprawa Camperem po Europie oraz podróż dookoła Świata.

26684_403510107948_2099134_nMonika Curyło – jestem pedagogiem i coachem. Ukończyłam studia wyższe w zakresie pedagogiki terapeutycznej z rehabilitacją (Akademia Świętokrzyska), studia podyplomowe – zarządzanie zasobami ludzkimi (Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej). Od 2010 roku zajmuję się coachingiem jako metodą pracy z sobą oraz z innymi. Ukończyłam studia podyplomowe na kierunku Life Coaching (Collegium Civitas) oraz uzyskałam certyfikat Zen Coacha w wyniku rocznego programu prowadzonego przez twórcę metody Kåre Landfalda w Warszawie. Obecnie moja praca jako coacha poddana jest superwizji prowadzonej przez Tine Vindeløv.

W Fundacji Rozwoju Nitka pracuję jako pracownik administracyjny i coach dodatkowo pełnię funkcję członka zarządu.

Posiadam doświadczenie pracy z niepełnosprawnymi, dorosłymi i dziećmi, pracy w obszarze Human Resources oraz na stanowisku analityka danych logistycznych. W 2011 roku zainicjowałam założenie Stowarzyszenia Niby Nic, którego głównym celem było dzielenie się doświadczeniem i wsparciem z innymi kobietami. Od 2014 roku współpracuję z Fundacją Rozwoju Dobre Życie przy realizacji projektów dla młodzieży (m.in. z profilaktyki uzależnień) oraz międzypokoleniowych.

Magdalena Szymczak – ukończyłam studia psychologiczne na Uniwersytecie Łódzkim oraz czteroletnią szkołę psychoterapii w podejściu integratywnym. Zawodowo jestem związana z Miejskim Centrum Zdrowia Publicznego w Łodzi oraz Fundacją Subvenio. Prowadzę psychoterapię indywidualną osób dorosłych. Pracuję pod stałą superwizją certyfikowanego superwizora. Prowadzę grupy wsparcia, grupy rozwojowe oraz warsztaty z zakresu profilaktyki zdrowia. Jestem współautorką programów profilaktycznych.